Sense pretensions

Posted on 30 Març 2012

1


El barri de Sants és i serà defensat per les sota-signants com una place to be de Barcelona. Ens agrada perquè té personalitat, perquè amaga racons plens de carisma, com la plaça d’Osca o el carrer Joan Güell, i perquè els seus habitants compten amb una autenticitat Barcelonina que encara no entén de classes, ni d’orígens ni de races. Sants és un barri que viu en el mestissatge sense additius ni catalitzadors.

Avui proposem una visita al Celler Nou Priorat. Es tracta d’un celler de finestres i portes verdes a la cantonada dels carrers Vallespir i Valladolid. Un local petit que reuneix característiques de la vella i la nova Barcelona. El decorat, de reciclatge vintage (però autèntic i no pretès), l’atenuació de la llum i les taules de marbre blanc i potes de ferro forjat, es combinen amb una barra muntada sobre un enorme refrigerador que mostra els (frescos) productes amb que es fan els vostres plats. Tot davant d’estanteries plenes i plenes de vins. No en sabem, de vins, i justament per això  ens agrada que la carta, extensa, no inclogui tocs de canyella seca i bergamota fregida. Quan ens diuen que un vi és capritxós, ens quedem igual, i és per això que som molt d’un llistat senzill, que contingui els raïms i les DO, i un/a cambrer/a que amablement ens confirmi si ens equivoquem o no d’elecció.

I al costat, un menú apte per a tots els gustos. Desde torrades amb embotits, fins a plats molt de la nova Barcelona. Mescla l’autenticitat urbanita de l’oest del Mediterrani amb la diversitat afegida de les seves mestresses… i el resultat no podria ser millor. No és exotisme, sino fusió de la bona.

Ens agrada, i també que la bodega s’amaneixi de bona musica i coctails en voga. És un local molt típic d’aquí i molt enyorat per nosaltres tres, que volem i dolem per trobar-ne una rèplica a Calgary, Edinburgh o Paris. Acabats de sopar, suggerim anar a fer una cervesa al Honky Tonk, un Blues Bar prou a prop de Can Vies, on fan musica en viu els diumenges.

Anuncis
Etiquetat:
Posted in: On quedem?