Un drama pels… ocells

Posted on 2 Març 2012

0


Diuen que la primavera la sang altera. Quan ha de ploure, a uns els fa mal el cap, o els genolls, i quan a la lluna li pica un peu,

 

Ocell del paradís en ple flirteig. Fer click sobre la imatge per veure com acaba la història

a d’altres se’ls gira la castanya i es tornen bojos. Doncs bé, sembla que això no només els passa als humans. El WTF? De la setmana no sabem si atorgar-lo als científics o als reporters que han difós aquesta genial noticia. Sota el titular Changes in Weather Add to Birds’ Marital Woes (Els canvis en el clima contribueixen als drames conjugals dels ocells) El New York Times ens delecta amb aquesta història d’amors i desamors entre aus.
Ens agrada que es consideri una “parella” com a divorciada si s’aparella un any, i l’altre no. Ens indica això que el món ornitològic es guia per unes molt estrictes etiquetes de status “civil”. Ens agrada, però no sabem si els científics han trobat ocells que d’un any per l’altre repeteixin parella. És a dir, parelles estables d’ocells (no, la mostra no inclou als simpàtics i fidels pingüins). Sembla doncs que en funció del clima les femelles (què interessades són, valgui’ns deu) escullen els mascles tenint en compte la mida del… bec! Així, si fa sol i clima càlid, un bec petit i bonic les complau, mentre que si el clima és feréstec prefereixen un bec llarg, que pugui aprofundir en aquells forats on s’amaguen les llavors i demés aliments dels pollets. Un clàssic.
El que no deixem de preguntar-nos és perquè no han demanat als ocells què en pensen de les suposades i repetides infidelitats de les femelles, ja que considerem aberrant el drama constant que deu implicar.

Anuncis
Posted in: WTF?